מאז האירוע המצער בו הרוצח ישי שליסל הצליח לדקור 6 משתתפים במצעד הגאווה בירושלים, אני שוקל בכובד ראש האם לשבת ולכתוב את דעתי על משמעות התוצאה מבחינת משטרת ישראל ולו רק בגלל שנדמה שהמשטרה נכנסת למגננה כאשר ישנו אירוע שלילי ו/או כאשר יש עליה ביקורת מבחוץ.
סיבה נוספת היא העובדה שמאז שהשר לביטחון הפנים הכריז על הקמת וועדה לבדיקת האירוע, לא שמענו דבר על עבודתה או האם חלה התקדמות בחקירה – דממת אלחוט!!!
יתכן שהוועדה אכן עובדת ברצינות ועדיין לא סיימה ולא הגיע למסקנות ויתכן ששוב הזמן יחלוף לו ונחזור לשגרה כאילו לא קרה כלום.
אתם כבר מבינים שהחלטתי לא לחכות ולראות איזו מבין האפשרויות היא הנכונה, מתוך בגרות מקצועית שמציבה אותי במקום של אכפתיות ורצון לשיפור מבלי לחשוש מה יגידו ובתקווה שידעו לקבל ביקורת בונה.
אני חושב שמשמעות אירוע מצעד הגאווה למשטרת ישראל דומה במאפייניו לאירוע כיכר רבין לשירות הביטחון הכללי בלי שום קשר כמובן לזהות הקרבן.
בשני המקרים נדרש הארגון, האמון על אבטחת האירוע, לאפיין את היריב ולאתר אותו לפני שיגיע למצב של תקיפה מידית ומוחשית. בשני המקרים לא הכינו כראוי את הכוח המבצע לעמידה במשימה ולכן התוצאה קיצונית – איבוד חיי אדם.
שירות הביטחון הכללי עבר מהפכה אחרי האירוע וכך צריכה לעבור גם משטרת ישראל. משטרת ישראל כארגון אינה מתפקדת מספיק טוב ואינה מכשירה את השוטרים להתמודדות יעילה אל מול היריב הפוטנציאלי שבתחום אחריותה.