שוב ארה"ב סוערת אחרי ששוטר לבן ירה למוות באזרח שחור בדרום קרוליינה. השוטר, שמואשם ברצח, תועד יורה בגבו של הגבר שנמלט בריצה. השוטר טען כי הגבר ניסה לחטוף את אקדחו. ראש העיר: "כשאתה טועה, אתה טועה"
כנראה שלא צריך יותר משתיים וחצי שורות כדי להבין את גודל הבעיה שיש עם השוטרים בארה"ב ובעיקר עם השיקול דעת שהם נדרשים להפגין אל מול מצבים במהלך המשמרת.
ניתוח קל ומהיר של הפתיחה יגלה את כל הסיפור שלנו נשאר רק להסתכל מהצד וכרגיל לנסות וללמוד ממנו.
שוב – זה מקרה נוסף בשרשרת של אירועים בהם שוטרים יורים באזרח שחור ובדרך כלל ללא צורך ובטח לא בהתאם לרמת האיום. המילה שוב צריכה לשלוח את קברניטי המדינה לעשות שיעורי בית במהירות ולהחליט על שורה של שינויים שימנעו מאירועים כאלה לחזור, למרות שיש כאלה שיגידו שסטטיסטית לא מדובר בתופעה. נשאלת השאלה האם הסטטיסטיקה מעניינת את משפחות ההרוגים?
שוטר – אזרח שהוכשר לביצוע תפקיד שוטר בארה"ב ואמור לדעת להתמודד בצורה נכונה עם סיטואציות אפשריות ובמיוחד עם כאלה שכבר קרו והתברר שתגובת חבריו לא היתה נכונה, קוראים לזה הפקת לקחים ויישומם בשטח.
מואשם ברצח – כמרצה למנב"טים ולמאבטחים אני מקפיד לדבר בכל הרצאה על נושא הסמכויות ומדגיש בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שאם איש אבטחה לא יכיר את סמכויותיו ו/או לא יפעל בהתאם אליהם ולחוק כדאי לו שיכיר עורך דין טוב כי יצטרך לתת הסברים ויצטרך לתת את הדין ושלא יבנה על זה שהמנהלים שלו יסייעו.
איש האבטחה נמצא לבדו בסיטואציה לטוב ולרע ועדיף שיישאר בצד הטוב כי אם לא כנראה שישמע את דברי ראש העיר שלו – "כשאתה טועה, אתה טועה".
תועד יורה בגבו – מי שעדיין לא הבין שהעולם בשנת 2015 השתנה ובעיקר ביכולת הצילום בעזרת מכשיר הפלאפון שנמצא בידיו של כל ילד, לא התקדם ונמצא שנים אחורה. אף אחד, אבל אחד לא יכול לעשות משהו מבלי לקחת סיכון שהוא מצולם ולא משנה אם מדובר בפעולה מקרית או במתכוון.
בואו ננסה לבדוק מה אנחנו כמאבטחים יכולים ללמוד מהאירוע:
פרטי האירוע בקצרה:
האירוע התרחש בעיר צ'רלסטון, והחל לאחר שוולטר סקוט, גבר בן 50, נעצר בעקבות עבירת תנועה זניחה שביצע – אחד מאורות הבלימה ברכבו היה שבור. השוטר מייקל סלאגר, בן 33, החל להתעמת עם סקוט עד שבשלב מסוים סקוט החל להימלט מהשוטר ברגל. סלאגר כנראה לא חשב פעמיים, הוציא את כלי הנשק שלו וירה לא פחות משמונה כדורים בגבו של סקוט.
השוטר: